2023-03-06 13:00

Osteoporose ved Lise Hyldstrup

Knogleskørhed (osteoporose) er en sygdom i knoglerne. Sygdommen har ingen synlige ydre tegn, men svækker knoglerne indefra. Resultatet er porøse og svage knogler, der er så afkalkede og skøre, at de let brækker.

Ifølge Sundhedsstyrelsen lever op mod 650.000 danskere – hver 3. kvinde og hver 6.-8. mand – med knogleskørhed i større eller mindre grad. Cirka 172.000 har fået stillet diagnosen. De fleste lever med sygdommen uden at vide det.

Lise Hejl Hyldstrup har beskæftiget sig med knogleskørhed i mere end 25 år, specielt indenfor forskning og udvikling. Hun er uddannet sygeplejerske og er tilknyttet en reumatologisk forskningsenhed på Rigshospitalet. Hun vil gøre os klogere på osteoporose og på, hvordan man bedst lever med tilstanden.

Der er ikke angivet noget sted
Der er ikke angivet noget sted

Kontakt os

Du er velkommen til at skrive til Blixen Klub ved at benytte den følgende formular. Når du sender formularen godkender du samtidig Blixen Klub's privatlivs-politik, som du kan finde her på websiden. Det er en forudsætning for, at vi kan registrere din henvendelse og vende tilbage til dig. Du vil høre fra os snarest muligt.
GDPR

Google reCaptcha: Invalid site key.